2016. július 11., hétfő

My Dear Ravenna - Kritika

Linkért katt IDE




A kritikát nem rosszindulatból, hanem segítőkész jelleggel írom! Ha bármi bántónak tűnik, azért elnézést kérek, nem áll szándékomban bárkit is megsérteni!


Design
_______________________________________________

Ami nagyon tetszik az a sablon. Nem az az agyonkódolt ( ami persze ugyanolyan szép tud lenni, csak ez így szolidabb), hanem egy egyszerű kódolású. A modulsor nagyon tetszik, ahogy a bejegyzés is. A menü nagyon jól el lett találva, ötletes. Ami nem igazán nyerte el a tetszésem az a fejléc. A karakterek szépen ki vannak vágva, a textúrák is jók, nem túl erőltetett, kellemes. Viszont, szerintem szebb lenne, ha a mérete nagyobb lenne. Nem igazán mutat jól egy kis fejléc egy blogon (bár ez személyes vélemény, kinek mi). Ami a legjobban szembetűnő, az a szöveg. Se a szín, se a betűtípus nem szép, legalábbis a kettő nem illik egymáshoz. Választhattad volna a Scriptinát, ami egy vékony körvonallal is jobban mutatna. Amit még kritizálhatnék - csak mert olyan szép a design, hogy alig lehet róla rosszat mondani -, az a bejegyzések címe. Lehetne jóval nagyobb (ahogy a modulcímek is) és valami más betűtípus, ez a szöveg alatti vonal miatt nem mutat jól. A nagyobb méret miatta pedig az összhatás lenne jobb. A bejegyzések betűtípusa lehetne valamivel nagyobb, és valami olvashatóbb, pl, a jól megszokott Times New Roman, vagy Georgia. Egyébként, szép, rendezett és igényes, de - magamat ismerve - meg kellett említenem a legkisebb hibákat.

Most kivesézem a menüdet is.
A karaktereid nagyon jól meg vannak csinálva, ötletes a képek rendezése, és hogy külön szövegdobozba írtad az infókat róluk. Illetve, a fekete-fehér kombó is jó ötlet volt.
A részekről nem mondanék túl sokat, hisz az is igényesen lett megoldva, és a kép is nagyon tetszik. A "Fun corner" menüpont szerintem kellene minden blogba. Hisz, itt többet megtudhatunk a blogról, és még érdekességeket is találunk. Egyébként csak mellékesen fűzném hozzá, hogy én a Gimp-hez sosem értettem, azén terepem inkább a Ps c::. (konkrétan elkezdeni nem tudtok ott semmit)

Történet
_________________________________________________

Amikor megláttam, hogy Tom Hiddleston fanfiction, nagyon megörültem. Egyik nagy kedvencem, de még sosem olvastam róla blogot, pont azért voltam szomorú, hogy még egy részben sem szerepelt. Szóval jó kedvvel és olvasás éhséggel kezdtem neki. A prológusod nagyon tetszett, hogy nem pont azzal kezdted, ami maga a történet (uhh, a fogalmazásért bocsi, nem tudtam jobban kinyögni), hanem betekintést nyújtottál egy picit Ravenna gyerekkorába. 
Az első két részről sok mindent nem tudok mondani, hisz te is megírtad, hogy szereted húzni az olvasóid agyát (de miért fosztasz meg bennünket a jótól?:c), és emiatt még nem történt túl sok minden. Így elsőre egy rendes fanfictionnak tűnik, aminek lehet a folytatása unalmas sablon sztori, de lehet egy izgalmas, fordulatokkal teli romantikus történet is. Nagyon remélem, hogy az utóbbit hozod el nekünk, mert eddig azon a szálon haladsz. Így tovább, aztán most már tényleg vond be a történetbe Tomot, mert nagyon kíváncsi vagyok!


Helyesírás
_________________________________________________

Még sosem találkoztam bloggal, ahol ne történt volna szembetűnő helyesírási hiba. Egészen idáig. Párszor nem tetted ki a veszőt (azt hiszem kétszer), vagy pedig rossz helyre raktad (ez is max. kétszer fordulhatott elő). És volt egy elgépelésed itt --> Majd hát benyitottam, bátyussal nőttem el... Lehagytál egy "f" betűt. Emiatt most ess depresszióba, zárd be a blogod, és sírj a sarokban. Na jó, nem vicceskedek most már. A lényeg, hogy nagy a szókincsed, szépen fogalmazol, alig ejtesz hibákat, sőt, három bejegyzésben, ha volt három-négy hibád. Így tovább!

Karakterek
__________________________________________________

Itt sem fogok sokat írni, ugyanis csak a két lányról tudhattunk meg bővebben infókat. Nos, Ravenna (ahh, nagyon szép ez a név, marhára tetszik) nekem elsőre szimpatikus volt, nem az az idegesítő karakter, aki miatt inkább tovább sem olvasom a blogot vagy könyvet, mert olyan buta vagy balfasz. A karakter leírása alapján nagyon megkedveltem, végre egy blog, ahol a főszereplő a legszimpatikusabb! 
Kelly. Hát, felé vegyes érzelmeim vannak, igazából nem tudom, hogy miért. Túlságosan az a tipikus barátnő, aki mindig ott van, ha baj van, mindig megvigasztal, szidja az exet etc... Bár, ez megint csak egy ilyen " Angi féle utálat", ami nem is utálat, inkább csak "nem szimpatizálás" (tarolok ma fogalmazás terén, taps). Azért várok, ki tudja milyen irányba változik majd, vagy sem.

Összességben:  a design gyönyörű, a történet még várakoztat, de máris hagy maga után kérdéseket, a helyesírás szinte tökéletes, nincs szembetűnő hiba, humoros megnyilvánulások, amiktől jobban szerethetővé válik a blog, a karakterek között - még - nincs olyan, aki különösen zavaró tényező lenne.

Ahj, nem jó ez a kritika írás! Annyi jó bloggal találkozok, amiknek kíváncsi vagyok a végére. Ez is olyan. Úgyhogy én a továbbiakban szemmel figyelem még a blogot, és ezt ajánlom mindenkinek! 


Köszönöm, hogy engem bíztál meg, remélem semmi sértőt nem írtam! További sok sikert a blogodhoz!

Ölel, Angi

2 megjegyzés:

  1. Hello!
    Köszönöm szépen a kritikát, örülök hogy tetszett már amennyire a blogom! :3
    Nagyon nagyon sok tervem van, és rossz hír, hogy imádom húzni a karaktereket, szóval nem mondok túl sokat ha azt mondom, hogy 15. fejezetig biztosan nem fog senki sem össze jönni senkivel xD. Spoiler viszont hogy Tom a kövi fejezetben már megjelenik.
    :3 Igyekszem a történetet nem túl sablonosan megoldani, figyelni szoktam a realizmusra, így ezért is van például Guillermo Del Toro is belevonva a történetbe (később meglesz magyarázva a sztoriban, hogy miért is) és remélem hogy valami mást tudok letenni az asztalra.
    Még egyszer köszönöm, hogy megírtad a kritikát <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az remek, akkor siess a következővel! :D Nagyon szívesen, azért vagyok^^

      Törlés

Források: LindaDesign, DeviantArt, Szerintem...