2016. július 14., csütörtök

A vision of ecstasy - Kritika

Linkért katt IDE



Design
_____________________________________

Egyszerű sablon, egyszerű kivitelezés. Első ránézésre tiszta, igényes, ami elengedhetetlen egy blognál. A lila szín remekül passzol a történethez, és jó, hogy csak a fehér és a lila dominál, nincs más szín. A fejléc is tetszik, a színek, a textúrák. Egyszerű, nem lehet több 1-2 textúránál, ami persze nem baj, sőt! A szöveg rajta azonban nem igazán tetszik. Alap színek, alap betűtípus. Fel lehetne turbózni valami cifrább (persze nem túlzottan) betűtípussal és a színe pedig lehetne a lila egy sötétebb árnyalata kombinálva a feketével vagy a fehérrel. 
A modulsorod rendben van, bár a szavazás modult inkább a menü alá tenném, vagy bárhová csak ne legfelülre. Oda vagy a fülszöveg, vagy a köszöntő illik. A bejegyzésnél jó a szöveg színe, mérete, betűtípusa viszont a cím lehetne középre igazított, és egy pár ponttal nagyobb. Ez már csak az összhatás miatt fontos.


Történet
_____________________________________

Mivel több történet fut a blogon - ami szerintem nem túl jó ötlet -, ezért csak a jelenlegi sztoridról írnék.

Nos, egy Neymar fanfictionról van szó, mely a jobb kategóriába tartozik. Maga a történet nem túl komplikált, adott két ember, akik bús napokat élnek meg az elromlott párkapcsolatuk után, aztán egymásba botlanak egy estén, s el lehet képzelni mi lesz ezután. 
Rengeteg helyen olvasni/látni az előbb szex aztán szerelem témát, de rettentően kevés jó kivitelezés van. Gondolok itt a mellék szálakra, hogy hogyan és milyen körülmények között találkoznak, hogy mégis hogyan történik meg az első párbeszéd köztük. Ez általában úgy történik, hogy még másnap reggel az ágyban megbeszélnek egy találkozót, mert így-úgy első látásra szerelem. A te történeted viszont valahogy más, tökéletesen kihúztad magad a sablontörténetek közül azzal, hogy Neymar azért keresi a lányt, mert emlékezteti a régi szerelmére, és úgymond "csak egy kapaszkodó kell neki a múltba". 
Itt-ott kusza egy két szál, bár ez azért lehet, mert az írásmódod egyedi, és néha megtévesztő tud lenni. Maga a történet pedig kicsit letargikus hangulatú, mindenki olyan komoly és szomorú. Nem tudom eldönteni, hogy ez jó-e vagy rossz. Egy bizonyos szintig persze, jó, de igazán lehetne végre olvasni pár vidámabb beütésű sort is.


Helyesírás
__________________________________________

Nem lesz túl hosszú ez a pont, mivel olyan tökéletességgel írsz, hogy még hibák is alig voltak. Itt-ott elgépeltél pár szót, de  más probléma nem volt. Se vesszőhiány, se szóismétlés. 
A stílusod pedig egyszerűen szavakba önthetetlen. Annyira átérzed, amit írsz, sugárzik belőle, hogy szeretsz írni, és hogy értesz is hozzá. Tényleg, annyira jól közvetíted az érzelmeket, hogy pontosan előttem van a kép, amit éppen leírsz. Nagyon ritka az ilyen írástudással rendelkező blogger (persze ez is egy külön kategóriába sorolható, és ebből a kategóriából ritkán találni a blogvilágban). Csak annyit tudok mondani, hogy ne változtass soha, ahogy írsz az tökéletes, így tovább!


Összegzés
________________________________________

A design kellemes, egyszerű, jó hangulatot ad az olvasáshoz. A történet nem túl komplikált, egy egyszerű romantikus sztori, ami megfelelő, ha egy könnyed olvasmányt keresünk.. Plusz pont, hogy az írónő fogalmazásmódja egyszerűen fantasztikus, és az ember olvasás közben teljesen átérez mindent. A karakterek szerethetőek, bár túl komolyak. Minden estre nem kár belekezdeni.


Köszönöm, hogy engem bíztál meg, és elnézést a késésért! További sok sikert a blogodhoz!
Ölel, Angi

1 megjegyzés:

  1. Drága Angelica!

    Először is, nagyon szépen köszönöm, hogy mindenre ilyen részletesen kitértél és köszönöm, hogy ilyen alaposan és őszintén írtál a blogról. A fejléc részével egyetértek, a fejléc betűtípusát jobban megnézve szebb lenne egy "cifrább" verzió.A designról csak annyit, hogy a közeljövőben szeretném átalakítani és igyekszem megfogadni a tanácsaid.
    Áttérve a történetre, először is köszönöm a dicséreteket, nagyon jól estek a szavaid. A történet talán tényleg komor,néhol túl kusza, viszont iszonyatosan örülök, hogy így gondolod, mivel igyekeztem ezt a hatást elérni.

    Még egyszer nagyon szépen köszönöm az őszinte szavakat, nagyon hálás vagyok, és igyekszem a jövőben megfogadni a tanácsaidat!:)

    Sok puszi és ölelés,
    Bella

    VálaszTörlés

Források: LindaDesign, DeviantArt, Szerintem...